15 Ekim 2015 Perşembe

Solak Olmak İyi mi ? Kötü mü ?

Bu soruyu en başta sorduk ve en sonda da tekrar soracağım. Cevabınızı merak etmiyor değilim. Öncelikle şu klasik bunaltıcı soruları hatırlayalım mı ? Aaa solak mısın ? Yemeği de sol elinle mi yiyorsun ? Topa da sol ayağın ile mi vuruyorsun ? Evet kardeşim hepsini sol elim ile yapıyorum. Solak olmak o kadar ilginç karşılanıyor ki bu toplumda sanki bütün herşey sağa kayıyor. Bir kaç örnek vererek küçük fakat önemli aletlerin solaklar için yapılmadığını bencilce bir ayrım olduğunu anlayabilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba arkadaşlar. Şimdi size bir web sitesinden bahsedeceğim. Bir site düşününki bildiğiniz tüm sitelerden hocalardan farklı bir ingilizce öğretme yöntemine sahip. Sıralı ingilizce öğrenmek için birebir. İngilizceye dair ne ararsanız bulabileceğiniz bu siteye girmek için BURAYA TIKLAYIN



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mesela cezve. Evet solaksınız ve eşiniz sizden önce evden çıkmak zorunda kaldığı için bu sabah yumurtaları cezvede siz haşlayacaksınız ve solaksınız. O içinde kaynayan suyu dökerken nasıl şekilden şekile gireceğinizi görmeye ne dersiniz. Çünkü cezveler sağlaklar için yapılmıştır.

Ya da bir makas düşünelim. Elinize en yakın makası alın ve bakın sonuç değişmez çünkü makasların hepsi sağlaklar için yapılmış bir alettir.

Alttaki resime bakıldığında solakların yaşama hakkı yokmuş izlenimine yol açan bir görüntü mevcut. Solak olan bir insan solundakinden izin alıp masasını kullanması mı gerekiyor. Hiç adil değil !

Sağlaklar için sandalye

Solaklar için spiralli deftere ya da tahtaya yazı yazmak nedir biliyor musunuz ? Solak değilseniz bilemezsiniz. Sağlaklar bilekleri düz bi şekilde rahatlıkla yazabilirken solaklar bileklerini kırmak zorunda kalmaktadır. Bu da büyük bir güç sarfetmesine sebep olmaktadır. Eğer bi solak tahtaya yazı yazmaya başlamışsa muhtemelen yazının sonu çapraz biter. Ya da defteri capraz tutarak düz yazmaya çalışır.
Konuşan adamlar

Keşke bu kadar olsa fakat bir de işin teknoloji boyutu işin içine girdi ve onlarda sağcılığını belli etti. Dikkat ederseniz tuş takımı kaydırma olan telefonlarda genellikle sağlaklar için rahatlıkla açılan bi tuş takımı solaklar için yine ekstra bir zahmet gerektirmektedir.

Konuşan adamlar

Bunların yanı sıra solak olmanında bazı avantajlarından bahsedilmektedir. Mesela solakların beyin hücreleri daha hızlı çalışarak birden fazla duyguyu aynı andayaşayabilir yada daha hızlı eğitim yapabilir. Sayısal zekasının daha gelişmiş olduğu yönünde yapılan açıklamalar mevcut.

Einstain, Benjamin Franklin, Büyük İskender, Napolyon'un solak olduğu bilinmektedir. Fakat alttaki resimde sağ elini kullandığı görünmektedir.

Albert einstain
Solak insan sayısı dünya üzerinde %12 civarlarındadır. Her iki elini kullanabilen insan sayısı ise %1 olarak gösterilmektedir.

Şimdi tekrar soruyorum Solak Olmak İyi mi ? Kötü mü ?
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum