7 Mart 2015 Cumartesi

UYANIK ESNAFIN GİRİŞİMCİLİK TAKTİĞİ

Uyanık Esnafın Girişimcilik Taktiği

Merhaba değerli Gerçekleri Konuşan Adamlar okurları,

Bu hafta belirlediğimiz konumuz çok ucuz maliyet ile firmanızın veya işletmenizin reklamını nasıl yapabileceğiniz ile ilgili size bilgi vermek. Bilgi toplumuna geçiş süreci ile artık bilgili, fikirli ve öncü olanların kazandığı döneme girdik. Artık Fizik, kas gücünün yerini, bilgi ve beyaz yakalılar(Mühendis, öğretmen, bilim adamı) almış bulunuyor. Bu durum geçinme şartlarını iyice zorlaştırmaya başladı. Hani ekmek aslanın ağzında diyorlardı ya ! artık değil. Ekmek aslanın midesinde.

Geçen süreler içinde yaşanan bir olayı bugün sizinle paylaşıyorum. Neden diye soracak olursanız bu girişimci arkadaşımızın yapmış olduğu başarılı girişimden yeterince ders almadığımızdan ve hala ısrar ile basit sıradan girişimciliğin dışına çıkamadığımızdan. Her neyse ! Size kısaca konuyu açıklamak istiyorum. Benim güzel yurdumun esnafı olan bir oto lastik tamirciliği yapan arkadaşın 50 TL lik broşürler bastırıyor. Bu broşürleri akşam olunca metro, cadde, otobüs durakları gibi işletmesinin yakın olduğu yerlere dağıtıyor. Yerde 50 TL bulanlar sevinse de ne yazık ki bu sevinç çok kısa sürüyor. 50 TL bulduğunu düşünen insanlar para zannettikleri broşürü açtıklarında gördükleri bir oto lastik tamircisi reklamı. Girişimcilik budur işte. Belki bazı kesimden olumsuz tepkiler aldı belki küfürle karşılandı ama bunu görenlerin çoğu o girişimciyi tebrik etti ve reklamını yapmış oldu. Aşağıda gördüğünüz resim size açıklayıcı bir kare olacaktır.

50 TL lik broşür
En azından her gün yolda yürürken elimizin bir kenarına zorla sıkıştırılmaya çalışılan broşürler gibi sıradan değil. İnsan kendi özgür iradesiyle bu broşürlere ulaşıyor.  Girişimcilik anlayışının bu seviyeye ulaştığı bir dönemde artık yeni fikirler üretemeyen işletmeler zor durumda kalmaya mahkum olacaktır.

Gerçekleri Konuşan Adamlar ekibi olarak buradan bunu düşünen uygulayan o insana tebriklerimizi iletiyoruz.

MÜLAKATLARDA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI adlı makalemizi okumak için tıklayınız.
Disqus Yorumları Yükle

1 yorum: